Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sömnlös i Stockholm



Morgonen glöder, med frostbitna vingar sträcker dagen ut sig

Det fanns ingen sömn i min ledbrutna blick
som byggde bon där inga bon
bör vara

Elvispkropp slog sönder viljan att vila och mörka timmar fördubblades
innan gryningen kröp fram
bakom kall horisontrand


Dödens gloria griper, klänger sig kvar i mitt ihåliga anlete
passar rätt bra tillsammans, med min kyrkogård till kropp

Kaffet som nu bränner stora hål i tungan, är det enda hopp som existerar, hjälper mig att orka

vara Jag i vardagen







Fri vers av Baystream
Läst 208 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-03-14 08:05



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Utifrån hur det är med min egen vilja och förmåga till sömn under de mörka timmarna på dygnet, är det min absoluta övertygelse att vi människor
inte är ämnade att sova ensamma ...
Inte ens en kopp kaffe kompenserar,
om än det ger själslig näring för stunden ...
2015-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Baystream
Baystream