Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Just nu

 

 

 

har du någon gång
låtit bli att tänkt
och istället bara gasat och känt
inte tänka på då eller sen
hur det varit och kommer att bli
utan bara
leva just nu
umgås med någon som gör dig glad
som får dig att må bra
som känner samma glädje tack vare att du lever
just nu
men när ni vänder blicken framåt
när dansen får nya steg
då faller du med ångest i ditt bröst
du undrar vad du gjort
hur kunde du vara så dum att leva
just nu
för du vet hur det blev då
du vet vad som händer sen
din mörka historia från förr
kommer upprepa sig
du kommer inte undan
du är samma inadekvata person
så dra dig undan
illa kvickt
ta avstånd
men det är nog redan försent
du räcker inte till
idiot
när ska du lära dig att inte leva just nu
inte då
inte sen
lev aldrig igen

 

 

 

 




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 399 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2015-03-14 23:22



Bookmark and Share


  Ericafika
Har alldeles nyligen gjort precis så där med någon, vilket jag aldrig tidigare hade gjort, levt i nuet alltså, och när det sen sket sig blev jag så oerhört arg på mig själv för att.. För att jag bara hade levt och för alla gånger jag hade varit glad. Eftersom jag blev ledsen sen. Vilket förstås är svindumt i sig, att bli arg på sig själv för att ha varit glad innan. Hur som helst, du skildrar den där snopenheten och hur dum man känner sig väldigt fint här, så tack för det.
2015-04-02

  barbazooia_
Snyggt.
2015-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP