Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För den jag älskar, tycker om och bryr mig om har jag alltid tid - och om så ej är fallet och de behöver mig så ser jag till att prioritera den tid de behöver mig ...


Vi är så många som söker finna ...

... den rätta
i våra liv ...

Men hur 
ska dessa önskedrömmar
kunna bli verklighet
med tanke på
hur vi faktiskt
prioriterar vår tid?

Hon eller han
kommer ej
att finnas tillgänglig
för spontana möten
just på de luckor
i din kalender
som visar 
när det finns tid för dig ...

Om våra önskedrömmar
och vår längtan
speglar vad vi verkligen vill
borde vi väl ändå
kunna visa oss själva
lite mer flexibilitet
och skapa mer utrymme
för det oväntade
vad avser tillvarons
i allmänhet
och livets i synnerhet
icke prioriteringsbara
och tidsoberoende
faktiska generositet ...

Om det ej
är möjligt
i den verklighet
som du skapat
omkring dig ...

... då är det nog som så
att du missuppfattat
livets verkliga
syfte och mening
på vägen i den färdriktning
du själv valt att gå ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-03-17 15:30



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Idag är alla upptagna
med sina mobiler och
datorer. Man umgås
inte längre fysiskt.
Pendeln har alltid
slagit åt två håll. Det
kommer nog att dröja
innan man förstår att
man måste ögat se
något annat än en app
2015-03-17

  Carl Mikael Fäldt
Någon gång ibland finns ett fönster ur vilket vi kan mötas-om vi vill!

Själva mötet kan vara allt från besvikelse-till den yttersta glädje.

Jag kan bara hoppas att möten sker av en anledning!


Tack för en brinnande text min vän!


2015-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP