Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

älskarinna

jag vänder dammiga ark med ditt namn
sidor med bläck med minnen av din hud
jag ärvde din stad och alla i den blev mina men jag minns inga ansikten så jag låter dom passera
och jag har slutat räkna dagarna för en stund
jag ristar mitt namn i vattenpölar och lär mig nya pojknamn
skapar mig nya epitet
intar vägar jag trampat upp som barn
och det är svart rök i mitt minnes trädgård
knäckta rosor och nedstampade påskliljor vart jag än ser och jag biter hårt hårt i läppen när du intar mitt flöde
med ny jacka och kortklippt nacke
med samma fingrar jag haft djupt i mig och samma doft jag girigt kallat min
och våra vänner valde dig och jag valde ingen alls
ensam håller jag hårt i relingen
kräks i mellanrummet när du tog tiden ifrån mig
det blir vår och du är otäckt nära igen
skallar mitt pannben blodigt med hårt tag om mina nedersta revben
och jag saktar in i varje gathörn
värmer fingrarna på huskroppar
är materia
stum massa i vakuum
utan dig




Fri vers av tildam
Läst 292 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-03-17 19:12



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
I do love your writing style
2015-04-28

  spitfire
jag blir så jävla olycklig av dina texter alltså. slutet är grymt. allt är grymt, men slutet gör så jävla ont
2015-03-21

  Flicka Nummer Elva
Som alltid, känns det så in i hela norden. Det enda fina i all din smärta är att det genererar så fruktansvärt fina texter.
2015-03-18

  petter rost
Nä tildam, så är det rakt inte, att du
"är materia
stum massa i vakum
utan dig" (vem 'dig' nu än är, poetiskt likgiltigt). Då talar man inte så här - och även om din poesi alltid får mej att tänka i film, svart-vit film, så kan jag inte undgå att se med vilken jävla precision du bryter raderna och dem en rytm som filmen aldrig skulle kunna återge. I sanning ett väldigt innehållsligt vacuum!

2015-03-17
  > Nästa text
< Föregående

tildam
tildam