Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan att passera gå

Utan att passera gå
kom jag genom dörrarna
till cellskräckens
instängda stank

Han bara satt där
och hans trötta ögon
mätte mitt värde, min
styrka och status
Blixtsnabbt blev
jag avfärdad som
utomstående

Cellerna i korridoren
bär sina egna
livskatastrofer
lika individuella
som linjerna i
varje fånges hand

Dagarna staplas
på varandra utan
annat hopp än
att även denna
skall ta slut och
även den följande
nattens ensamna
ödslighet

Alla jag möter alla,
utan undantag har
det, något som nästan
inte kan uttalas
som en såpartad
hinna som får
min blick att vika
undan

Men det finns där i deras
ögon tillbakahållet.
Till hälften dolt som en
naturkatastrof
på väg att inträffa

Den dag de släpper fram
det blir inte den här
världen bättre för
oss alla att leva i




Fri vers av Roger VIP
Läst 340 gånger
Publicerad 2004-09-06 23:56



Bookmark and Share


  Anna H

2004-09-07

  Anna H
Jag gillar den här med cellskräcken, såpaartade hinnorna och dagarna som staplas på varadra. Hopplösheten. Ja jag vill inte vara där den dag all denna naturkraft släpps ut...
2004-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP