Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Alltså tolv små dikter författade 16-17 mars, med introduktionsdikt av den 18 mars.)


Tolv stycken på två dagar - Haiku-rally!

En prestation:

Tolv haiku på två dagar.

Man tappar andan!

 

I.

Gatlyktor slocknar

men nu kommer andra ljus:

se stjärnesfären!

 

II.

Grågäss betar gräs.

Kanske känns kallt i näbben.

Natten var frostig.

 

III.

Japanska dammen:

Där sover salamandrar

än under grå is.

 

IV.

Rött öga i skyn.

Aldebaran lyser skarpt.

Tjuren blänger ont.

 

V.

Duvhöksskri - kanske.

Eller om det är sparvhök.

De är rätt lika.

 

VI.

Vägrenen frostig.

Solen tar snart det vita.

Men snö på fredag ...

 

VII.

Bofinken sjunger.

Sången låter förvirrad.

Mer övning behövs!

 

VIII.

"Klonk" säger korpen.

Flyger lågt över skogen.

Fågelkörens bas.

 

IX.

Plejadernas natt.

"Kan ses med blotta ögat."

Men jag är närsynt!

 

X.

Gangsterregimen.

Ukrainska oligarker.

Demoner vill krig.

 

XI.

Rykteskvarnen mal:

"Vad kan ha hänt med Putin?"

"Vlad the Hammer" ler.

 

XII.

Ansträng ej örat.

Radioskval pop non-stop

ställer inga krav.




Bunden vers (Haiku) av Björn Nilsson VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-03-18 18:56



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Man tappar andan ja, vilken inspirationsvåg du måtte ha haft... hos mig är det ebb i stället...
Eftersom jag är svag för astronomi gillar jag fyran bäst.
2015-03-21

  Jessica Ebbesson
Bravo & grattis till dina 12 haikus!! Fastnar för många men allra mest för nr III. Så poetisk och vacker!!
2015-03-19

    ej medlem längre

Bara sååååå bra!
2015-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP