Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En obehaglig dröm jag försökt sätta ord på.


Någon skjuter

Mannen är lång och ljus och hans ögon ser ut att brinna. Han springer mellan skjulen i de fattigaste områdena.
Gevärseld hörs oroväckande nära . Kanske kommer striderna snart ikapp honom.
Han måste röra sig snabbt för att hinna, för att orka tro på att han kan. Ingen tvekan får komma åt honom.
kring husväggarna ser han kvinnor huka under sina sjalar. Några av dem kastar skygga blickar på honom.

"Det är kampen," tänker han, "kampen alla glömmer.
Det är så få som vågar något annat än att skydda sig själva. Och det är så många som behöver skydd."
Men han ska strida. Strida för människornas mod.

Han springer in i en lagerbyggnad full av bråte och damm. Här ska han hålla ett tal. Människorna ska vakna, hitta sin styrka igen. Han ställer sig längst in i lokalen och hämtar andan. Sedan tar han upp ett plakat från golvet, står stilla och hoppas på att lokalen ska fyllas.

Plötsligt skjuter någon. Två skott går rakt in genom ett av de stora fönstren. Ljudet av krossat glas ekar i lokalen. Mannen är träffad.
Ett skott har träffat honom i pannan och ett i ena kinden.
Hans ögon växer i förvåning medan han dör. Plakatet halkar ur hans hand och han segnar ner på golvet.

"Snart är allt för sent , snart är allt förbi!
Skynda er att vakna!" Står det på plakatet.




Fri vers av bittemi VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-06-28 20:28



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Tankarna går till vår kallaste
fiende. IS.
2015-06-30

  Lars Hedlin
Verkligen utförligt starkt och bra! Gillas!
2015-06-29

  ResenärGenomLivet VIP
Du berättar bra...mycket stark text och med en varning åt oss alla...
2015-06-29

  Respons VIP
Det verkar finnas en underliggande moral och ett svårt mänskligt dilemma - kamp eller underkastelse och hur vet den som går före att han har kontakt och tempo med dem han slåss för. Kanske också våldet som den paradoxala vägen till frihet. En dikt som väcker många tankar. Bra formulerad!
2015-06-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken otäck dröm! Men tankeväckande. Kanske spökar våld och krig man ser i tidningar och TV?
2015-06-29

  Marita Ohlquist VIP
Sätter fart på tankeverksamheten!
Starkt avslut på texten.
2015-06-29

  Ronny Berk
drömrikt berättat, ja !
2015-06-29

  Trädskugga
Starkt minidrama som tar tag och får läsaren att tänka till. Mycket bra!
2015-06-29

  aol
Starkt och så berörande skaldat vännen,
2015-06-29

  Larz Gustafsson VIP
Jag instämmer i plakatets varningstext.
2015-06-28
  > Nästa text
< Föregående

bittemi
bittemi VIP