Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förlåter Gud allt?

 

Ärlighet vinner sällan

men vi bibehåller själen

Intakt för andra värden

i den gudomliga sfären

Så var ärlig

inte oärlig

Även om andra ljuger

och på ondskan suger

 

Att verkligen tro

på Guds sinnesro

Är att frukta

att vi vill ruttna

I helvetets håla

och med djävulen skåla

Om vi använder stöld och förtal

som vårt eget egos förstahandsval

 

Vill vi hitta till guds kungarike

kan vi inte om förlåtelse skrika

När vi förr eller senare ligger på dödsbädden

tillsammans med andra mänskliga avskräden

För att hitta paradis biljetten

måste vi försöka hålla på etiketten

Att bryta guds tio grund regler

är att frivilligt tillåta sin egen ondska segra

 

Att sen tro vi kan köpa oss fri

är en ondskans parodi

På ett mänskligt egos

dödsrädslas nya tro

Men förlåtelsens hurra

existerade inte i Sodom och Gomorra

Så undvik att sätta er på höga hästar

även om rikedomens oärlighetsväg frestar




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-03-19 10:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sanning och ödmjukhet skall man vara noga med..
2015-03-19

  Bibbi VIP
Vad en människa sår får hon också skörda är en andlig lag.
2015-03-19
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP