Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Någon som läst mitt lilla flöde kring Definition för Mental Medelvikt? Detta flöde förmedlar tankar kring vad som händer när saker och ting tenderar att dra åt fel håll, oavsett vilket ... utan balans ...


Skillnaden mellan arbetarnas proletariat ...

... och satanism
är i grunden
inte så stor
som man kanske kan tro ...

... Lite samma sak
fast tvärtom ...

I det förstnämnda fallet
gäller att de 10 procent
som står för investeringskapitalet
och har högre utbildning
och eller entreprenörsegenskaper
ska fråntas allt
och överlåta sina tillgångar
till arbetarklassen ...

Vad historien visar är dock
att empirin tvingar fram 
en obehaglig sanning
som under revolutionen
fullständigt försvann ...

Nämligen att
utan investeringskapital
och vinster som bygger detta 
samt om det saknas
högre utbildade och eller
individer med entreprenörsegenskaper
så blir det synnerligen svårt
för arbetarklassen att ens
sysselsättning 
och än mindre 
allt det de behöver 
någonsin kunna få ...

I det andra fallet
gäller det motsatta ...

Satanismens ideologi
är individens egen njutning
på alla tänkbara och otänkbara 
sätt och vis
oavsett till vilket pris
och utan någon som helst hänsyn
till någon annan än till individen själv ...

Men för att satanisterna
ska kunna leva ut sin ideologi
måste det finnas ett fungerande
samhälle som producerar,
underhåller och distribuerar
allt det som behövs 
för att satanisterna ska 
kunna ernå den önskade njutningen ... 

Högst 5 till 10 procent
av världens befolkning
skulle kunna vara satanister
utan att ideologins grunder
faller på sin egen orimlighet ...

Tror mig om att ha nämnt 
min ståndpunkt tidigare 
vad avser tro, praktik och konsekvens ...

Jag lever med övertygelsen om
att vi måste tro på det vi gör
för att det ska kunna bli 
och så ock verkligen bli bra ...
Tror vi inte på det vi gör
så blir det över tid 
ingenting av ...

Men!

Det är när vi låter vår tro
övergå till att bli 
någonting av en religion ...

... det är då
saker och ting 
tenderar att börja gå 
riktigt snett
nu som då ...




Övriga genrer av Peter Stjerngrim VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-03-20 03:15



Bookmark and Share


  Magica VIP
Knepigt detta, allt beror ju på hur man som individ tolkar satanism...
2015-03-21

    ej medlem längre
Kloka ord, bra skrivet!
2015-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP