Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är inte krig, svält och förorenad luft och natur som är det som hotar vår existens allra mest ... - Däremot det egotrippade självförverkligandet som självändamål ...


Men å andra sidan lever vi i en tid ...

... där den stora majoriteten
i alltmer tilltagande grad
ser det som en självklarhet
att utlova 
vad helst som krävs
för att få bli inkluderad
i någon form av samhörighet ...

... så länge 
de ej riskerar
att behöva uppfylla sin löften ...

Ergo: 
I livets slutskede
är vi alla och envar 
tvungna att inse 
att vi i grunden är absolut ensamma ...

- Ytterligare ett talessätt
jag vägrar acceptera som allmängiltigt!

Utan inklusion, bekräftelse och vilja
till ömsesidighet oavsett vad det gäller
så förlorar vi den fundamentala grunden
till vårt själva existensberättigande i allmänhet
men än mer förlorar vi det 
som fyller våra liv med verkligt innehåll
vilket har en innebörd och mening
som i förening ger oss incitament 
för att överhuvudtaget leva
i synnerhet ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-03-20 09:47



Bookmark and Share


  Margit Grell
Filosofiskt intressant. Det ställer krav hos varje människa för att kunna nå följande:"för att överhuvudtaget leva i synnerhet"....
2015-03-23

  KattenKin VIP
Många klokskaper från din penna, det tackar jag för!
2015-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP