Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Noterade nyss att min senaste text försvann från första sidan redan efter mindre än en halvtimme ... Men istället för pamflett kändes en ny text mer rätt ...


Har du funderat över varför du ej har tid ...

... eller ids 
ens att ge dig själv tid
för att ta till dig 
någonting som hunnit bli
mer än en halvtimme
upp till en timme gammalt?

- Ibland
är det ej 
blott bara det
som visas senast
på din display
vilket är det väsentligaste
att ta till sig för dig ...

Tror vi
skulle kunna få ut
så innerligt mycket mer
av det som livet
oss bjuder på
om vi var lite mindre
extremt nyhetsbenägna ...

Dessutom
skulle de nyheter 
vi tar till oss
här och nu
kunna få ett sammanhang
utifrån ett något
litet större helhetsperspektiv ...

Kanske du tycker
att jag är lite väl naiv ...

... som ens överväger
en nutid
som sträcker sig mer
än blott en timmes tid?

Det är okey för mig
eftersom just detta faktum
ger livet mening
och mig med ett större perspektiv
en mer trygg sinnesfrid ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-03-20 11:08



Bookmark and Share


  Margit Grell
Din text manar verkligen till eftertanke! Vad är det för "Nu" vi skapar?
2015-03-23

  KattenKin VIP
Så sant, bra skrivet, verkligen något att fundera på!
2015-03-21

  Ingrid Trolle
Pendeln måste snart
svänga tillbaka, den
går aldrig hela varv,
men jag har inget
recept om hur det ska
gå till. Jag vet bara hur
jag själv bromsade.
2015-03-21

  Carl Mikael Fäldt
"Kunskap är färskvara" har jag hört av allsköns ivrare av nyheter inom psykologisk behandlingsmetodik.

Nytt är bra-beprövat är förlegat!!!

Så nyhetsneurosen sprider sig vidare som en gräsbrand i April.

Så tänker jag nu och länge framåt-kring din text.
2015-03-20

  Hans Christian
"Extremt nyhetsbenängda"

BBC och CNN serverar nyheter i rock n roll hastighet och samma på nätet som samlar in sinnen som i sin tur inte får någon intelligent helhetsbild.

Egentligen är det inte konstigt att varje generation upprepar samma misstag som föregående. Bara att fuska lite med filosofi/grekisk mytologi och Sisyfos mm.

Diskrepansen förbryllar mig fortfarande - mänskligheten kan skapa musik/konst så vackert är man gråter. Men samtidigt alla dess antonymer...varför?
2015-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP