Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Misstro är så mycket lättare för många att hantera och leva med än risken att våga lita till såväl det livet menar oss väl som det goda andra kan stå för ...


Tro det eller ej ...

... men när
någon uttrycker
att den tycker om 
och bryr sig om dig ...

... så menar personen det
ibland rent av bokstavligen!

Men visst
det kan vara nog så lätt
att missförstå
och eller
att välja att misstolka
skriftade ord
som man såväl
på nätet
som
i verkliga livet
av andra till sig får ...

Min erfarenhet
säger mig
att inte förkasta
ord som uttrycker
uppskattning
omtanke
omsorg
eller 
andra saker och ting
som är positiva
och är adresserade till mig ...

Det gäller även det motsatta
om än då kanske lite tvärtom ...

Är det någonting 
som är mer negativt
så förutsätter jag inte
att det är illa menat
utan att det är i konstruktivt
och eller
att det är med ett välmenande syfte

som jag får det till mig ...

Men ren penalism
och destruktiva syften
sollar jag bort
oavsett om det är 
av större format
eller om det rör sig
om någonting smått ... 

Själv ägnar jag mig ej
åt att med ont uppsåt
göra ner andra människor
vare sig det är här på nätet
eller om 
det är i verkliga livet ...

Men även om
jag inte har
något som helst syfte
att såra någon
händer det likväl stundom
eftersom orden i sig
har den benägenheten
och egenskapen
som gör att mottagaren
lätt kan misstolka 
det verkliga budskapet ... 

Så om jag råkar
såra dig 
i någonting jag skriver
i kommunikation med dig
hoppas jag du berättar det för mig
så att jag kan förklara bättre
vad det var jag ville förmedla till dig ...

... För då ger du 
inte bara mig en möjlighet
till att undvika att
kanske flera gånger råka såra dig ...

... utan du ger även dig själv
en möjlighet till
att inte behöva känna dig sårad
när det egentligen inte ens var syftet ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-03-21 08:19



Bookmark and Share


  Magica VIP
Bra att veta hur du tänker. :)
2015-03-21

  Ingrid Trolle
Fint och varmt
av dig att klargöra
en del som ofta kan
bli helt fel på den
här sighten.
2015-03-21

  KattenKin VIP
Så fint skrivet av dig, och visst känns det igen! Applåder!
2015-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP