Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De goda och de onda


Nattfjärilen i fönstret
Sanden som rann i ansiktet
kväll efter kväll

Allt var bara prat
allt gott som skulle göras

Verkligheten bodde
på källargolvet

Oändligt avskuren


Ni skulle vinna

Bara ni inte
visade era namn

Bara ni kom ihåg
att aldrig prata med dem

Bara ni präntade in
att de inte var människor
och gav dem andra namn


Och fast du försökte

Fast det var farligt
Du lärde känna dem
genom gallren sa du
deras namn

"Vi måste fortsätta vara människor"
sa du
"Medkänslan räddar oss
den är det enda
som bevarar "


Men under en blygrå skymning av svek
slutade du känna dem

Och du dömdes av världen sedan



Långt efteråt
många ångestvarv senare

föll ett ljus från himlen

långsamt dalade det

och du lät det landa
ta dig tillbaka,
till dig själv igen


Nu orkar du se det onda
också i dig själv

och du vet att din mänsklighet
kan gå förlorad

Att det är i dig själv
du måste värna om den











Fri vers av bittemi VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2015-03-22 14:55



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tänkvärda ord som går på djupet...
2015-03-26

  Linda CH VIP
Jättebra!
2015-03-24

    ej medlem längre
Tycker mycket om den här texten. Den påminner människor om, att se sin egen del i det onda som aldrig verkar ta slut i vår värld.
2015-03-24

    ej medlem längre
En fantastisk text som lämnar spår i både själ och hjärta.

2015-03-24

  Anya VIP
Djupt om att vi alla människor kan tappa bort oss själva men hitta tillbaka. Kloka ord.
2015-03-24

  Ljusletaren
Wow och åter wow så bra skrivet/kram
2015-03-23

  Lars Hedlin
Verkligen bra och full av visdom! Kram
2015-03-23

  Bibbi VIP
Visdom på hög nivå.
2015-03-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket tänkvärd och insiktsfull dikt i fin klädnad av ord.
2015-03-22

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som passar i många sammanhang.
2015-03-22

  Respons VIP
Viktiga insikter. Får mig att tänka på främlingsfientlighetens konsekvenser.
2015-03-22
  > Nästa text
< Föregående

bittemi
bittemi VIP