Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Självkänsla är inte en ensidigt självskapat konstruktion utan något som byggs upp över tid genom en kombination av yttre påverkan och egna val ...


Att våga säga nej ...

... inte bara
till saker och ting
som på ett eller annat sätt
kan komma att skada dig ...

... utan även till
människor du har
ett beroende till
och som får dig 
att må mindre bra
och eller
får dig att göra
saker du själv 
vare sig
förstår eller vill ...

Det är nog
det allra svåraste
som finns
speciellt 
när det gäller
sådana människor
som funnits i ditt liv
så länge du minns ...

Lyssna till
vad du själv 
verkligen i grunden vill ...

Om du känner
att det de
du tror är 
dina vänner
eller
kanske de
som du mer över tid
är de mer intimt närstående
och som du därför tror att du känner
söker få dig till att göra
känns fel ...

... och inte
med vad du själv vill
egentligen överenstämmer ...

Då är det 
någonting
som för dig inte är rätt
på något sätt ...

Det är då
du inom dig vet
att du ska säga Nej
eftersom allt annat
vore helt fel för dig!




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 318 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-03-24 02:24



Bookmark and Share


  Titti Rydberg VIP
Nej är ett svårt ord att säga
Särskilt när alla kort spelas ut
mot en om att någon behöver just mig
Tack för att du sätter detta på pränt.
2015-03-29

  Marita Ohlquist VIP
Har lättare att säga Nej, nu när jag är äldre.
2015-03-24

  Ingrid Trolle
Helt rätt
2015-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP