Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
havet den största inspirationen..... att skriva måla och älska.......


Havets skiftningar


Min obeskrivliga längtan

tar sig friheten att bejaka

havet som det är......

Om sommaren möter
frihetens vågor mig
bruset lockar

vattnet smeker min kropp
jag känner svedan

ett minne

svala lakan tar emot
som avtryck
min brända hud

havet om hösten
kallt och hotande
en ödslig strand
att vandra på

kylan biter i kinderna
vemodet trängs i bröstet
där alla minnen
bevaras


Om vintern syns
havet som bländande
verk av en målande hand

isen som bäddar och skyddar
känslan av öde
tomhet
inget att berätta om
endast fåglar som skriker

ett eko av liv!

havet om våren
islossningen
solen som glittrar

den intensiva blå färgen
som vattnet skjuter in
genom den smältande isen

Jag vandrar längs stranden
njuter om än kylan tränger in
och jag får blåsa liv i frusna
fingrar så älskar jag dessa
årstider

när havet gör sin entre
genom sina skiftningar
bildas en rikedom
vi inte kan ta miste.










Fri vers av Karin Rosberg
Läst 458 gånger
Publicerad 2006-04-13 15:52



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Havet är fantastiskt!Det spelar ingen roll om det är vinter eller sommar...gåtfullt ligger det där...oändligt...trolskt...det har du fångat på ett mycket poetiskt och fängslande vis...
2006-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg