Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...och du gav mig små stunder av lycka...


Jag fick aldrig komma dig nära...


Jag fick aldrig komma dig nära
Inte så som jag ville just då
Jag fick aldrig se vad du dolde
I ditt hjärtas innersta vrå

Jag fick aldrig veta din gåta
Mest för att jag inte fick svar
På de frågor som jag aldrig ställde
För den rädsla jag inom mig bar

Jag fick aldrig känna där under
Gå innanför bakom din mur
Jag fick aldrig blotta ditt nakna
Jag ville, men visste ej hur

Jag fick aldrig höra dig säga
”Du, jag kommer ikväll till din bädd”
Om jag blott hade frågat och bett dig
Man jag var för feg och för rädd

Jag vet att du brydde dig om mig
Du ville mig gott och mitt väl
Det fanns kärleksglöd i dina ögon
Men allting blev fel likaväl

Jag gläntade bara på dörren
Den öppnades aldrig helt vid
Jag såg dig stå vänta där ute
Det enda som gick, det var tid

Jag fick bara önska och drömma
Min lott var att se, inte få
Jag drömde om stunder i närhet
Att allting var möjligt att nå

Jag fick aldrig komma dig nära
Inte så som jag ännu vill nu
Hos mig lever dock ännu drömmen
En dröm som är vacker som du…



TT

© 2015




Bunden vers av TT
Läst 474 gånger och applåderad av 33 personer
Publicerad 2015-03-27 09:26



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Bitterljuvt innehåll väl rimmat. Berörande.
2015-04-08

  Hanna Mari Wallin
så innerligt och vackert
2015-04-07

  Ninananonia VIP
Vackert tt
2015-04-03

  © anakreon VIP
Strålande i sitt uppenbara vemod.
Calle
2015-03-31

  Ingrid Trolle
En mycket vacker
dikt om kärleken
som inte fick blomma.

2015-03-31

  Amanda Lantz
Fantastisk. Älskar den
2015-03-31

  Minkki VIP
efter att ha läst dina många fåordiga dikter till henne känns den här som ett fyrverkeri - välsvarvade mått och sakligt vemodsljuva stänk. Befriande läsning, hur konstigt det än kan låta!
2015-03-29

  Maiah VIP
Det är så bitterljuvt bara du kan skriva den här texten så skört o vackert
2015-03-29

  Coldasice VIP
Så vackert och längtansfullt..
Samtidigt lite sorgligt smärtsam
Men du förmedlar en dröm om kärlek som borrar sig in i hjärtat på läsaren!
2015-03-27

    ej medlem längre
Andlöst vackra ord om drömmen som bara lever kvar.
2015-03-27

    ADI Nehlin
vacker och berörande
2015-03-27

  WyS VIP
Vacker bekräftelse men
samtidigt smärtsam.

2015-03-27

  P-E-H
Längtansfullt och fint diktat..

Lite vemodigt också. Gillar särskilt "Det enda som gick, det var tid"...
2015-03-27
  > Nästa text
< Föregående

TT
TT