Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

incident


jag släpper efter
tar självmant av mig trosorna och biter hårt i läppen
insikten
när den kommer
dundrar den fram på hästar med fläckiga hovar
spränger
bränner
kraftfullt
och ur min skuldra rusar dom
slänger upp fönster och låter mig förstå
med hovtramp över fingrarna och ben som krossas
och när marsluften fyller mitt rum
vet jag
att elva månader gått
att jag älskat med liv och kraft
med allt vad stoff och sot är
med allt som utgör mig
elva månader
sen han skingrade röken på balkongen
tryckte upp mig mot solvarm tegelvägg
och kysste livet ur mig




Fri vers av tildam
Läst 286 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-03-27 14:02



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
dikten börjar och slutar med samma scen - men nu ser man den med helt andra ögon - man är med och förvandlas av detta bitvis förödande (ben krossas)och ändå livsnödvändiga
äventyr - så känns det för mig - tycker om!
2015-04-02

  dubbelve
Kysste livet ur mig. Vilken mening. Vilken dikt. Bravo!
2015-03-29

  petter rost
Du målar starkt i din poesi och använder ofta en nästan ny standard för poetiska bilder – som den här, där du flikar ihop två helt enkla vardagsnära skeenden och får fram en skrikande bild av det att – kapitulera:
"jag släpper efter
tar självmant av mig trosorna och biter hårt i läppen".
I denna bild av att ge upp, gestaltar du i en viss mening själva livet.


2015-03-28

  S.A.I. Steve Lando VIP
oförglömlig, är du
likt underbar, här o nu
2015-03-27
  > Nästa text
< Föregående

tildam
tildam