Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rätt eller fel? Livet är ett vågspel ... Mycket kan gå fel men samtidigt finns den lilla möjligheten att allt och lite till bara kan gå rätt och bli precis vad vi vill och mer därtill ...


Den största risken för dig ...

... med att gå från tanken på
till att verkligen möta mig ...

... tror jag är 
att du när du väl
träffar mig
kan komma att inse
att jag ej
har något intimare intresse
än för att vara 
den vän jag utgett mig
för att vara till dig ...

Ty det 
skulle ju kanske
förstöra den image
du byggt upp inom dig
där du är den
som alla vill få
men där de flesta
blir avvisade 
och i outgrundlig besvikelse
tvingas se dig
ointresserad ifrån dem gå ... 

Eller 
så kanske det 
blir till verklighet
och du förlorar 
den så innerligt väl
uppbyggda integritet
du vårdat utåt 
som en skyddande mur
mot att falla för någon
du inte vet hur
du ska klara dig utan
om den lämnar dig ...

... eller 
om det visar sig
att de känslor du får
för den du möter
inte blir besvarade
eftersom 
ingen verklig förälskelse
eller passion
tillstöter
i den relation
som växer fram 
hos denna person
till skillnad från
det du kommer
att känna
gro, växa och slå rot
i varje skrymsle och vrå
inom hela dig ...

Får väl bekänna
att det är en rätt stor risk
när det kommer till
att möta mig
om du har andra förväntningar
än att få träffa någon
du tycker om att kommunicera med
och som faktiskt redan uttryckt
sin uppriktiga enda förväntan 
att få träffa någon han ser som en vän ...

... en skrivarvän ...

Om det nu ej
råkar vara som så
att du har goda grunder
till att skäligen 
med stor sannolikhet
tro dig veta
att du är den jag söker finna ...

Den sista kvinnan i mitt liv!

Att du är den dig
som verkligen är
ämnad för mig
och du vet 
att du kan få mig att känna
det jag vill känna inom 
när jag möter den kvinna
som jag vill 
ska vara den första jag ser
när jag vaknar på morgonen
och den jag kysser godnatt
vartendaste kväll
för resten av mitt liv ...

Hur det skulle kännas för mig
inför att få träffa dig
om jag trodde att du 
var den absolut rätta för mig?

- Skulle nog 
känna mig rätt skräckslagen
inför de risker det skulle kunna få
för mig och mitt framtida liv ...

- Men!

... Oavsett riskerna
och hur skräckslagen
jag än skulle känna mig ....

. Skulle du väcka känslan inom
som berättar om möjligheten
att du är den kvinna 
som är ämnad för mig ...

... och att den äkta kärleken
är vad jag kommer att få uppleva
resten av livet tillsammans med dig ...

... Då skulle jag ej
våga låta bli att träffa dig ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-03-28 07:37



Bookmark and Share


  Titti Rydberg VIP
Om vi inte vågar ta risker
eller vågar satsa något
Ja då kan vi ej heller vinna
något eller någon
2015-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP