Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
färgen som kan ändra karaktär snabbt och i betraktarens ögon


Den röda färgen

Mamma odlade rosor och vallmo 


dom utbrister i sång 


lagom till midsommar


 


Pappa odlade hallon


han kunde vattna hela kvällen 


med slangen han drog från ån


 


Genom hela hallonhäcken går en metallina


som vi hänger hinken på när vi plockar


 


Hela min barndom doftade hallon


 


Ofta satt jag jag i backen bakom gungorna


med smultronfläckar på jeanskjolen


och skrev hemligheter i små böcker


Då tyckte jag rött var en lite barnslig färg


 


Men den hösten köpte jag röda manchesterbyxor


Dom sa oui oui när jag gick mellan bänkraderna


fram för att vässa pennan.


 


Jag undrade vilka som lyssnade 




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 473 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-03-29 19:45



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Mitt röda på målarduken kompletteras med en del ur ditt liv. Tack för vackert!
2023-05-26

    ej medlem längre
Jag har sett jeans av märket Oui, men jag har aldrig hört dem tala.
2015-03-31

  Sanna i badet VIP
Röda färgen säger mycket oui oui till livet.

Härlig dikt!
2015-03-29

  Ingrid Trolle
Härliga bilder du
målar upp för oss
2015-03-29

    99knivesinside
Fantastiskt.
2015-03-29

    ej medlem längre
Dom sa oui oui när jag gick mellan bänkraderna

Underbart! Tänker på franskans Oui, men det kan nog mycket väl vara ljudet också.

Härlig text hur som helst! :)
2015-03-29

  Teresia Ridell
Vilken härlig känsla man får när man läser det här !
2015-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP