Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Även inspirationskällor behöver någonting mer för att kunna fortsätta inspirera fler ...


Att förmå sig till att se möjligheter ...

... där andra 
blott förmår att se problem ...

... är någonting 
för vilket
vi alla var och en
borde finna ut
vårt eget sätt och vis
att sätta i system ...

Därmed inte sagt
att alla problem
per automatik
därvid skulle försvinna ...

Men kanske det
skulle bidra till
att vi i vår kommunikation
med varandra
får en större möjlighet
till att skapa
en väsentligt mer
inspirerande
och
kreativ samhällsanda ...

Har under livets gång
kommit att bli
alltmer övertygad om
att det är fler än mig själv
som ser lösningar och möjligheter
på problemsituationer
oavsett om det handlar om
rent praktiska saker och ting
eller om det rör relationer ...

... när det gäller andra ...

... emedan det ej
är lika lätt att se 
möjligheter eller lösningar
när det kommer till 
de problem 
man själv befinner sig
mitt upp i ...

Då behöver man få 
lite positiv input
och andra perspektiv
från någon annan
för att kunna förmå sig
till att finna ut 
hur man ska kunna
se och lösa de hinder
som försvårar
nödvändiga förändringar
i det som rör ens eget liv ...

Som det nu synes vara
så är vi blott allt för få
som förmår att se
möjligheter och lösningar
där andra blott ser problem ...

... och när vår förmåga
är någonting som
får andra att förlita sig
på att vi finns när helst 
de behöver finna ut
en lösning på en uppkommen fråga ...

... utan att ens intressera sig
för att träna upp sin egna förmåga ...

Då föranleder det mig
att ställa följande fråga ...

- Vem vänder vi oss till
när vi stöd och hjälp behöver
för att kunna fortsätta bistå
andra så som vi oftast vill?

Ty som det nu ser ut
bränner behovet av stöd
de flesta av oss ut
och till slut
finns nästan ingen kvar
som kan komma med några svar
innan det är alldeles för sent
och allt redan är över ...

Önskar att problemlösning
utifrån detta perspektiv
kunde komma att bli
ett obligatoriskt tema
som genomsyrar 
alla ämnesområden
på alla utbildningnivåer
i framtidens skolschema ...

Vill dock tro
om inte annat 
för min egen sinnesro
att fler kommer till insikt om
vilka enorma möjligheter
som döljer sig sammantaget
men också i varje enskild situation
bakom alla de problem
vi ständigt beklagar oss kring
och gärna talar om
utan att vi åt det hela gör någonting ...





Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 357 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-03-31 08:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP