Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fladdrande gardin

Darrande hjärta,
benutskott
och vaxblek hy

Ett bröllopsfoto,
en akvarell
med vintermotiv

allt som säger något
om vem hon är

I ett hörn en ensam rullstol

Snart, snart
blir nog bröstkorgen stilla

Jag tror hon svävar
i hallen
mellan världarna nu

inte riktigt här
ännu inte där

Jag sitter tyst på en pall,
min hand varm
på hennes kalla

De tunna gardinerna fladdrar,
fast fönstret är stängt
rör de sig som av en vind

Kanske är det hennes själ

som söker sin väg





Fri vers av bittemi VIP
Läst 379 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-04-03 14:43



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Du om någon kan skriva så här fint om en vacker själ som snart ska fladdra iväg ut genom fönstret/ kram
2015-04-08

  Lars Hedlin
Jätte fint
2015-04-07

  Änglaögon
Så fint skrivet om det allra sista, känner igen situationen...
2015-04-05

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket berörande ord och bilder...mjukt och stilla...
2015-04-05

  KattenKin VIP
Väldigt berörande!
2015-04-04

  Respons VIP
Fint att följa dina vid den döendes sida.

2015-04-04

    eva m h
Vacker dikt om de sista minuterna i livets slutskede
2015-04-04

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2015-04-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart fin och berörande dikt i sorgsen ton.
2015-04-03

  P-E-H
Berörande, sorgset men också stillsamt och fint.

Poesi när den är som bäst.
2015-04-03

  Sanna i badet VIP
Förmedlar ett lugn och stillhet. en sökande känsla efter ett annat skede.

Vacker.


2015-04-03

  Tuffeli
å vad fint.
2015-04-03

  Marita Ohlquist VIP
Mjukt och fint om livets slutskede!

2015-04-03
  > Nästa text
< Föregående

bittemi
bittemi VIP