Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En måndans

 

 

 

 

det är sent en kväll
du står där på andra sidan rummet
jag tittar på dig
du ler generat
och jag ler fånigt
känner pulsen stiga
sväljer till slut min feghet
hjärtat bultar upp i halsgropen
när jag trevar över golvet
tar din hand i min
smeker din kind
försiktigt

du är ung
jag är gammal
men vad ska man ta sig till
när det brinner
i hjärtat

utan ord
konverserar vi med blickar
mina ögon möter dina
jag är nervös
känner mig som sexton igen

vi dansar
och du ler
när jag stammar
hur vacker jag tycker du är
folk tittar och stirrar
men vi struntar i
vad de tänker och undrar
för ikväll finns ingen annan
bara du och jag
under månen

jag håller dig tätt intill mig
dansar som en kratta
och du kan inte hålla dig för att skratta
och jag
kan inte göra annat än att smälta

låten når sin sista refräng
jag vill aldrig att natten tar slut
du kastar dig i mina armar
jag blundar och kramar dig hårt

när jag lyfter ögonlocken igen
så ligger jag i sängen med kudden i min famn
besvikelsen är total
så jag blundar
för jag vill tillbaka till drömmen

tillbaka till dig

 

 

 

 

 




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 581 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2015-04-05 02:42



Bookmark and Share


    Jenny C
Du skriver fint, inte bara här utan i din andra texter också, men den här tycker jag särskilt om.
2015-05-16

  Ingrid Trolle
Igenkännbart och
bittert uppvaknande
En fin och vacker
skildring av en
månskensdans
2015-04-08

  Bo Himmelsbåge
Vem känner inte igen sig i denna oändliga längtan... för att sedan snopet vakna med kudden i sin famn...?
Mycket ömt, kärleksfullt o allmängiltigt beskrivet...!
2015-04-08

    Birgersdotter VIP
Vacker
2015-04-08

  P-E-H
Så otroligt vackert skrivet om denna längtan!
2015-04-08

    ej medlem längre
Det är lätt att tycka om den här fina dikten. Och det gör jag. Mycket.
2015-04-07

  Elliinor
Gud så romantiskt och fint!
2015-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP