Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten samling ursäkter vi har för att inte stanna kvar utan dra oss undan allt och alla som ''riskerar'' smitta oss med misslyckanden, sjukdom eller andra negativa ting ...


Ingen vill bli ensam kvar ...

... med en förlorande hand ...

Ty även om 
det döljs en vinst
som kan anas
någonstans bakom
det som är uppenbart ...

... är det få eller ingen
som satsar på osäkra kort
där utfallet är lite för oklart ...

Säkra vinster
utan risk
är ju att föredra
eftersom vi lever i en tid
där allt ska gå 
smidigt och fort
för att vi ska må bra ...

... Och då är förluster
oavsett rang och konsekvenser
oaceptabla som 
eftersläpande latenta referenser ...

Kanske mången vänskap
som synes vara utan gränser
och för livet ut hållbara ...

... när livet förändras
och framgång
alternativt
stabilitet och trygghet
ej längre synes lika självklara ...

... därför visar sig
mer som regel  än undantag
synnerligen temporära vara ...

För det sägs ju att 
vår trovärdighet 
och tillförlitlighet
visar sig genom
den karaktär
och de vitsord
som hör till de vi känner
och i synnerhet våra vänner ...

Nej,
hur väl det än stämmer
så är det här
någonting som strider mot
allt det som är min erfarenhet ...

Och i de fall som varit undantag
har självbekräftande-hypotesen
som regel visat sig vara 
i det närmaste bunden av lag ...

Vad som är sant eller ej
avgörs inte av någon annan
än dig och mig ...

... oavsett vilka vi är
och vad vi själva väljer
att tro på vara den sanning
framtiden en dag oss förtäljer ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-04-06 02:05



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
Mycket bra skrivet!

Tack för en givande läsning Peter.
2015-04-07

    ej medlem längre
Så rätt du har, jag tror att många vet om att det är så här, men vill inte "erkänna" det, inte ens inför sig själva, märkligt, då man vinner på det själv, någon gång livet, tack för att du sätter ord på dessa tankar.

(och tack för att jag har fått en del av din uppmärksamhet på så många av mina texter, tack Peter).
2015-04-06

  Ingrid Trolle
Så ledsamt rätt du har.
En text att fundera över.
2015-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP