Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske det är lite av det här som ligger till grund för att en upprepad lögn med tiden förmår att bli till en absolut sanning ...


Om genialitet och idioti ...

... finns det
en hel del att säga om
utifrån mången aspekt
på lika många olika sätt ...

Men visst är det
lite betänkligt
att så många är övertygade om
hur ett antal
mindre begåvade existenser
genom att bilda en kommitte
förvandlar spridd enskild idioti
till en samlad bild
av någonting som ska anses vara
ett resultat av absolut genialitet ...

Å andra sidan
har ju det så kallade
kollektiva medvetandet
utifrån de ideal 
vi genom våra allmänna val
befäster i vår demokrati
nästan undantagslöst
varit den allra bästa grogrunden
för såväl skydd som utveckling
av den allra värsta formen av idioti ...

Något som inte helt osökt 
låter tanken på
Jante-lagens konsekvenser
flimra förbi ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-04-07 04:21



Bookmark and Share


  Hans Christian
Men att vi faktiskt har demokratur ej demokrati kanske oxå bidrar - till det du skriver så skickligt om!
2015-04-07

  Sofhia Wirström
mycket bra skaldat
tänkvärda rader
vi alla borde ta till oss

2015-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP