Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev någon gång längre bak i tiden om det faktum att grunden för vår avancerade utveckling och allt det vi har omkring oss idag utgår från vår lathet ...


Om framgång och lycka ...

... finns det åtskilliga
teorier och koncept
vilka kombineras och marknadsförs
framgångsrikt
i olika färdigställda 
väl specificerade recept ...

Det som får mig att fundera
är hur det kommer sig
att så  många tenderar 
utan att ifrågasätta
binda upp sig och sina liv
på någotdera av alla
de sannings-recept
som serveras lite här och där ...

Borde vi inte först och främst
definiera 
vad vi menar med framgång
och
vad vi avser med lycka?

Att sätta likhetstecken
mellan framgång och lycka
utan att ta hänsyn till
vad vi om respektive begrepp
och dess innebörd
egentligen tycka ...

... är för mig
lite av ett tecken på 
brist på egen tankeförmåga
och eller
rädsla och avsaknad av mod
inför att ställa sig själv
denna icke helt oväsentliga fråga ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-04-07 06:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP