Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om det jag förmedlar här skulle sakna relevans och anses vara fel av den som läser flödet, bör läsaren betänka att konsekvenserna av att det inte är så skulle vara inverterad diskriminering o censur ...


Att vara ifrågasättande ...

... vad det än handlar om
kan inte ses som nedsättande
så länge man ej
går till personangrepp
pekar ut någon specifik individ
eller på annat sätt
förolämpar eller uppviglar
till icke-acceptabelt beteende
mot enskild eller grupp av 
enskilda individer pga 
religion, etnisk tillhörighet,
sexuell läggning eller handikapp ...

Däremot har vi frihet
att och bör så också göra
när det kommer till
att uttrycka synpunkter kring
och ifrågasätta när det är relevant
huruvida 
saker och ting 
som påverkar och definierar
såväl religion som övriga 
indelningar och områden
på övergripande 
teoretisk och praktisk nivå ...

Det är fullt möjligt
utan att gå in på 
individuell nivå
vare sig enskild individ
eller i viss grupp 
ingående individer ...

Det sistnämnda 
kan tyckas strida
mot de förstnämnda 
strofernas innehåll ovan,
men det gör faktiskt inte det
förutsatt att 
man som sig även i andra sammanhang bör
använder sunt förnuft 
och tänker sig för ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-04-08 01:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket bra! Får man inte ifrågasätta så är inte demokratin mycket värd.
2015-04-08

    Sefarge VIP
Tyvärr är det nog så.
Den som aldrig ifrågasätter!
ger till sist sitt tysta medgivande!
Kloka tankar!
2015-04-08

  Hanna Mari Wallin
Mycket bra text Peter, återigen!
2015-04-08

  Carl Mikael Fäldt
Om jag inte missminner mig så underkastar sig all vetenskap ständig kritik mot sina egna antaganden-det är först då vetenskapen blir verklig till skillnad mot tro och tyckande.

Vi har farligt lite kritisk granskning överlag i vårt samhälles nutid.

Tack för en bra text igen-Peter.
2015-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP