Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En groda

en groda
död och uttorkad
sedan många år
ligger på golvet
i ett förrådsrum
i min källare

Tunn som ett papper
prasslar om man rör vid den
kunde ha varit pressad
och satt i herbarium
förlåt terrarium
men såna är väl
för levande grodor

Jag nänns inte
kasta bort den
Tänk om den är
en skyddsande
och att en olycka
skulle ske om den
inte fanns där

Och att kyssa den
är ingen bra ide
för tänk om den är
en förtrollad prins
och jag vill verkligen inte
ha en död prins
i min källare




Fri vers av stenhur VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-04-08 21:35



Bookmark and Share


    Maria Malm
Klokt beslut där. Hur skulle du förklara hur det kom sig att du hade en död prins i din källare...
2015-04-15

  Berth
Man kan spara en groda på detta sätt också.
Det är mycket bättre än i ett herbarium eller ett terrarium.
2015-04-12

  Järnkatten
Spännande skyddsande och vem vet, kanske är det så, gillar :)...
2015-04-12

    Lena Söderkvist VIP
Underfundigt.
2015-04-10

  Nanna X
självklart blir det en död prins av en kysst död groda. ett logiskt och klokt beslut att låta den ligga!
2015-04-09

  Marja-Liisa Koski VIP
Ömsint, dock lite skrockfullt som kryddar texten.
Varm hälsning!
ML
2015-04-09

  walborg
Ett underfundigt och roligt resonemang kring den lilla mumien som författaren kanske inte vill eller inte riktigt vågar behandla som en sopa ...
2015-04-08
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP