Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gå inte specifikt in på den specifika inspirationskällan till detta flöde då det berör så många olika fler områden än så ...


Sanningen och relevansen kan ej avgöras utifrån ...

... vare sig demokratiska principer
eller utifrån tjänsteställning
titelatur eller publik populäritet ...

Oavsett vad det gäller
eller handlar om!

Men egentligen ...

Varför bli upprörd
över den breda populationens
allt mer utvecklade och växande
medvetna omedvetenhet
brist på sunt förnuft
och ointresse att
värdera och bedöma
de medialt förmedlade sanningar
vilka styrker sin egen vederhäftighet
utifrån opinionsinstutens mätningar
i bästa fall
och medias egna 
i sämsta fall ...

Speciellt när vi 
nästan dagligen
matas med rapporter
om sakernas tillstånd
producerade av 
framstående forskare
och professorer
vars forskning i allmänhet
och resultat i synnerhet
är beroende av såväl
nationell som internationell
massmedial uppmärksamhet
och vars fokus på forskningsområden
styrs av beställningar från politiskt håll
utifrån stundom rent personliga
ambitioner inför maktpositionering
och demokratisk opinionsmässig 
eventuellt framtida valbarhet ...

Jag är medveten om
en hel del av de brister
som finns i alla vår
nationellt gemensamma samfällighet ...

... men vägrar att tro på
att denna till synes utbredda stupiditet
är annat än en skenbild
av allas denna vår faktiska verklighet ...

Vill fortsätta tro på
att den allmänna intelligensnivån
är väsentligt högre än så
och att känslan som växer inom
egentligen grundar sig på
en massmedialt producerad
publik kader
bestående av människor
i på tok för höga
tjänsteställningar och positioner
vars exponering
bidrar till att tittarsiffror
och lösnummerförsäljning
en tillräcklig lönsamhet når ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-04-09 09:00



Bookmark and Share


  Sofhia Wirström
din text är viktig
tankfull
man ska alltid
vara kritisk till
vad som skrivs
och tas upp i media
2015-04-09

  Hanna Mari Wallin
Bravo! instämmer i din text.

man bör vara kritisk till medias kraftfullhet, om den riktas på inget önskat eller sanninenligt sätt

Bra skrivet (som vanligt)
2015-04-09

  Carl Mikael Fäldt
Frigörande och mycket skarp reflektion av tingens oordning i detta vårt land!

Jag tycker det är synnerligen klädsamt att påvisa begåvningsnivån på detta sätt!

Bokmärker för att lätt kunna låta mig inspireras av dina kloka teser!
2015-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP