Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Intensivvård

göm dina knivar och alla rep
lås alla fönster, stäng inne mörkret
vem det än må vara
bara vita persiennmönster som glöder kvar
bränner hål igenom lakanet
svider som små ljusa sår ovanpå huden

tvinga mig ner, stryp mig till sömns
håll mig fast, håll mig vid liv

du torterar mig. du sparar mig. du räddar mig.

allting är en lögn, allting är ditt fel

ja hela du är en lögn, hela du är ett fel

du spelar på medlidande, manodepressiv
du skiter i allt, behandlas som skit
med mitt liv som insats så synar jag allt

närheten kväver mig tills insikten dödar mig

abstinensen och jag skakar tills jag kan se igen

och alla jag ser skär in i mig
och allt jag ber är att ni lämnar mig

ambivalensen och den totala paniken
undvik besluten, stäng inne skriken


moraliskt underlägsen
emotionellt avtrubbad

hjärtlös, svarslös,
skoningslöst kall

psykopatisk tendens
empatiskt bestulen

du har förlorat

för dig är jag hopplöst förlorad




Fri vers av isgrim
Läst 247 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-04-10 01:02



Bookmark and Share


  Elisabeth H
Vacker i sin hårdhet.
2015-04-10
  > Nästa text
< Föregående

isgrim
isgrim