Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En duktig människa som flyr från att möta sig själv.


Flykten från mig själv?

Vet du vem du är? Vet du vad du skall göra?
För jag vet vem jag är och jag vet vad jag skall göra, jag är bland annat den som har allt i huvudet och samtidigt den som utför det.
Jag är den som inte är här just nu, utan är oftast fem, sex steg in i framtiden. Jag är den som alltid håller igång och helst aldrig stannar upp.

Hur saker utförs har självklart betydelse för mig. För är det så, att de inte utförs på rätt sätt eller blir som det är tänkt kan det ställa till problem för mig, problem som kan komma att raserar den jag är. För den jag är, är inte närvarande och har kanske inte varit det på många år, i alla fall inte under längre stunder.

Ja, jag finns mitt bland er, men oftast ser ni mig inte, utan ni ser det jag representerar och många gånger det jag vill att ni skall se. Genom det yttre speglar jag allt och jag tar sedan tillbaka det genom ert kroppsspråk, ert tonläge och era ord och på det sätt hjälper ni mig, att bli till.

Många gånger ser jag inte er, om jag inte behöver eller verkligen vill se er. För det som oftast lockar fram min nyfikenhet på er, är då jag behöver er eller behöver det ni har. Det ni har som på något sätt kan inspirera mig och få igång mina tankar, så att jag inte behöver vara här.

Jag kommer nog aldrig av hela min själ tacka er för att ni hjälper mig att bli till och för att ni hjälper mig med att få reda på vad jag skall göra, möjligtvis är det kanske det mest ärliga jag gör mot mig själv utan att veta om det?




Prosa av Jesper Bengtsson
Läst 314 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-04-10 12:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jesper Bengtsson
Jesper Bengtsson