Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fotnot: Aposteln Paulus sägs ha försörjt sig som tältmakare. Han lär ha avrättats i Rom, förmodligen med svärd, då han var romersk medborgare.


En berättelse för "godtrogna"



Jag mötte en okänd apostel
i en av mina drömmar.
Han hade hjälpt aposteln Paulus
att sy tält, sa han,
och var bra på hållbara
sömmar

Som okänd av alla
fast martyr i Rom,
såg han som sin uppgift
att nå in till dom
som inte hört talas om Krist.

Han smög sig in
i deras drömmar,
sydde lite här,
tråcklade lite där
så deras själar fick
apostoliska sömmar.

Med denna list
brukade han sy in sin Krist
och det lyste upp därinne
i den sovandes sinne,
i hjärta, ben och märg,

så när Påskdagen grydde
hade allt han sydde
fått den uppgående solens
färg.






Bunden vers (Rim) av Jan Widströmer VIP
Läst 387 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-04-10 14:57



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Enastående fin text.
2016-01-01

  Gunnel Eriksson VIP
Vackert språk och skön rytm i
denna dikt, som berättar en legend.
2015-04-11

  Ingrid Trolle
Håller helt med nedanstående
talare. Detta var en fin text
i påsktid.
2015-04-10

  stenhur VIP
En fin liten betraktelse med smak av de texter ur Des Knaben Wunderhorn som Gustav Mahler sydde in i flera av sina symfonier
2015-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP