Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Intuition finns i oändlig variation unik för var och en av oss alla såsom individ och person ...


Visst är det nog så att det inte syns utanpå ...

... vem som är den
jag kan lita på
ej heller 
vem som värd
att släppa in i mitt liv
eller
som min tid är värd att få ...

Men det inre
lämnar obevekligt
synliga spår
som för den som förmår
kan tydas även utanpå  ...

Liksom de spår
som dväljs 
mellan raderna
och bakom orden
jämväl invävda
i det skriftade flödets
förmedlade innehålls
verkliga innebörd och mening ...

... speglar det inre
hos den som skriftat dem ...

Är det någon som förmår
att beröra mig till den grad
där det i positiv mening 
inverkar och påverkar 
såväl mitt liv 
som min dag ...

... visar det sig
beroende på 
hur jag känner 
att det förmedlade 
innehållets innebörd och mening
i någon form av harmonisk förening
förmår att nå ända fram
och berör mig
på ett sätt 
jag tycker om
och som jag vet inom
är något jag ej kan missförstå ...

... Åtminstone inte i
verklig mening ...

... även om det 
vid ett första påsende
och betraktelse utifrån
kan såvä synas som verka så ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-04-14 04:55



Bookmark and Share


  Sofhia Wirström
du har kloka ord
att förmedla
i alla dina dikter
jag berörs var gång
jag läser dem

2015-04-14

  Hanna Mari Wallin
Alltid så välformulerade och kloka livsbejakande iakttagelser

applåd!
2015-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP