Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har nog skriftat kring detta ämnesområde vid flera olika tillfällen tidigare i mina kommentarer eller interna svar på kommentarer ...


Om visdom och klokskap ...

Det sägs att Visdom
är det som kommer av
fördjupad och utvecklad klokskap ...

Men klokskap
bygger på
de insikter vi ernått
och utvecklat utifrån
de erfarenheter vi får under våra liv ...

Erfarenhet å andra sidan
bygger på
de misstag vi begår
och har begått i våra liv ...

Slutsatsen av detta faktum
blir följdaktligen att när någon
uttrycker att du besitter
mycket klokhet/klokskap
så finns det en hel del
att fundera över
när du låter dessa attribut
sjunka in ...

... Det kan förebygga
eventuell risk för 
att du tappar markkontakten ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-04-14 23:58



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Bäst att alltid stå med fötterna på jorden då...tänkvärda ord...
2015-04-18

  Hans Christian
Å Gud - Tack för det skrattet Peter. Sista strofen sitter som en "punchline"
2015-04-17

  Hanna Mari Wallin
Riktigt vasst! så bra skrivet Peter

Tack för engagerande ord utav dig!
2015-04-15

  Sofhia Wirström
briljant skriftat
tänkvärd
djup
viktig
2015-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP