Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattlig utsikt från Hyltenäs Kulle

Hen
kisade,
livet filtrerades,
bak brunmelerade pupiller,
tankar sträcktes ut,
smetandes glömda minnen med bred pensel,
nattfjärilars fladdrande vingar,
viskar flydda ord till rysningar,
ur dess brunn,
där vattnet bildar frasig yta,
att bära sökande fotsteg,
till möte med kaptenen i Cardiff,
som ligger i sjukhussäng med gravsten,
vaktad av kubens atomer,
och valpen med fem ben,
nattfjärilar landar,
på nacke,
kittlar tunt rysande gåshud,
sveper bort utsträckta tankar,
sveper bort kisandets dimhöljda färgpalett,
fotsteg faller,
känslan hisnar när livet åter,
stormar i öppna ögon,
hen,
ler!




Fri vers av Peter Vahlersvik
Läst 325 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-04-15 00:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Vahlersvik
Peter Vahlersvik