Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Festen är slut, rädda Livet


Jag ser mig vilset omkring i världen som den som vaknar när festen är slut
när det grälas och skriks och slaktas i den heliga sanningens namn
Blodet blandas med vin som spills ut
stövlar trampar i sörjan
Vem lyssnar?
Ingen

Lilla livet har gömt sig under bordet
med bultande hjärta
känner inte igen sig i rummet
ges ingen plats ingen röst

Jag bär Livet till sängen och viskar en saga om allt
sånt vi trodde på sånt som var skört
Jag väntar
klockan slår
Livet vänder sig till oss
det måste vi tro









Fri vers av Måna N. Berger
Läst 363 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-04-15 23:07



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Så bra beskrivet. Du målar i nya färger.
2015-04-21

    Tea Alex
Vackert och berörande.
2015-04-18

  Sofhia Wirström
dina ord berör
går rakt in i hjärtat
i livet finns hopp
om vi bara vågar
se det
om vi bara har förtröstan
till oss själva

2015-04-16

  Eva Langrath VIP
Dina ord känns mitt i det svarta hoppfyllda och jag önskar att vi är många som vågar tro och bära hopp i livet.
2015-04-16

  ULJO
I en värld av krig och terror måste vi tro på livet och med dio fina text finns det hopp.
2015-04-16

  Magdalena Eriksson VIP
Godmorgon liv och saga
så kvittrar jag till dig
Godmorgon ljus och land som drömma kan.
Vi skrivs o andas o tack för tro
i ännu öppna ögon.
2015-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger