Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Många ordvändningar men efter några genomläsningar, lite god vilja och positiv inställning så kommer även du, min högt uppskattade läsare, komma att se nödvändigheten i krångligheten för att belysa den enkla självklarheten ...


Något vi alltför lätt glömmer bort ...

... är att verkligen
uppskatta, vårda och ta vara på
de positiva upplevelserna i våra liv ...

Positiv feedback, goda omdömen
och andra former av bekräftelse
som vi av vår omvärld får ...

... kan ibland 
vara lite för lätt 
komma att bli
till någonting 
vi vill tro
är något som består ...

Men minnet är kort
vilket vi glömmer bort
fastän situationen 
som den var innan förut
kanske inte ens 
är mer fjärran än igår ...

I perioder
som kan vara
under varierande
kortare eller längre tid ...

... men som 
även om de är återkommande
inte någonsin 
är något som beständigt förblir ...

Dessa egenheter 
som är såväl
de positiva
som
de negativa
upplevelsernas 
grundläggande natur ...

... är det som gör
att vi behöver ta vara på
det positiva vi till oss får ...

Ty genom att försöka
komma ihåg och minnas ...

... när uppmärksamheten
och bekräftelsenivån
sjunker och blir 
lite mer normal 
och ibland kanske
känns lite för låg ...

... så förlänger vi
upplevelsen av 
det positiva
vi tidigare erfarit 
och insikten om
att det redan imorgon
åter kan bli 
någonting positivt 
vi får uppleva i vårt liv ...

Det är ju det som
är tjusningen 
med den ständiga förändring
som pågår i våra liv
att ingenting någonsin förblir
vad det en gång varit ...

... men också en anledning
till att ta vara på och uppskatta
de positiva stunder och upplevelser
vi får 
här och nu
så länge de faktiskt är och består  ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-04-16 20:14



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Viktiga ord...mycket bra...
2015-04-18

  Hanna Mari Wallin
Visdom! precis som Margit Grell skriver
2015-04-16

  Sofhia Wirström
din dikt
berör mig djupt in
dina ord får livet
att återfå mer mening
på något sätt
2015-04-16

  Margit Grell
Livsvisdom i sin kärna!

2015-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP