Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det största hindret för att få det vi verkligen vill i våra liv står oftast att finna inom oss själva ...


Att ge sken av att tillhöra det mer efemära ...

... kan vara 
såväl ett skydd mot
som
ett slags garanti för
att inte behöva bli
alltför sårad
när man tar
det stora steget i sitt liv
som det innebär
att släppa in
och låta någon
få komma en själv
så där riktigt nära ...

Jämväl
det oftast visar sig bli
till en synnerligen
självbekräftande 
och 
kontrapruduktiv
livsstrategi ...

Ty när den
du vill 
ska bli din vän
eller kanske
visar sig vara
den alldeles underbara
vackra, söta, rara
du sökt under hela ditt liv
och som du intet högre önskar
än att den stannar och förblir ...

... just för 
att allt det du visar 
av dig själv
vilket i grunden i sig
är något som får andra
att tycka om och stanna hos dig ...

... förknippas med
den imaginära bilden
av att du tillhör det mer efemära ...

... får dem att välja
att istället lämna dig ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 413 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-04-16 22:39



Bookmark and Share


  bittemi VIP
Ja alldeles sant, ofta är man själv det största hindret för sig själv. En fin text!
2015-04-21

  prinscess VIP
så vackert
2015-04-21

  Ellika
Det liksom nästanrimmar på ett alldeles förtjusande vis! Och "jämväl", det är ett ord som är alldeles för bortglömt. Fint!
2015-04-21

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2015-04-21

  M M Mannheim VIP
Vacker poesi och en skriven text som är allt annat än efemär. ....
2015-04-21

  Hans Christian
Och det har jag gjort två gånger...tredje gången gillt...?
2015-04-17

  KattenKin VIP
Ja komplexa är vi, lägger krokben för oss själva för att förekomma olyckan som hänger ihop med lyckan.
2015-04-17

  Hanna Mari Wallin
Tanke väckande text

min tolkning av din text.

ja vi människor har olika "överlevands strategier" allt beroende av vad vi genomlevt.

Tack för en underbar och skarp text!

Bokmärker !
2015-04-17

  Ingrid Trolle
Rätt. Det gäller
att känna sig själv
2015-04-17

  Sofhia Wirström
så fina rader
bra skriftat

2015-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP