Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Flödets faktiska förmedlade innebörd och mening får var och en ta till sig som den själv vill ... Var bara tvungen att sätta ord på dessa tankar och funderingar för stunden ...


Det är ej alltid en ursäkt i sig ...

... att skylla på
tanklöshet eller
att det du gjorde
blott var dumt av dig ...

Möjligen kan det ibland
vara en förklaring
men det kan lika gärna
vara att du gjorde det
av medveten okunskap ...

Och det i sig
är vad Ondska
i sin allra vanligaste form
skylls på och ursäktas med
när någon utnyttjar
andras verkliga okunskap
och godtrogenhet
för att fylla sitt behov av kontroll
genom att skapa en egen norm
för sin version av rådande verklighet ...

... En verklighet där
de får relevans 
och en chans
att överhuvudtaget 
få leva ut i en roll
med ''verklig'' signifikans ...

Sådana personer
har genom historien
orsakat lidanden, konflikter
och ibland revolutioner
som fått konsekvenser
med oanade proportioner ...

Det är skrämmande 
att tänka på
vilka katastrofala följder
sådana sorters drifter
för så många kan få ...

Men än mer skrämmande
är det när det sker
på mer lokal 
och ibland 
rent personlig nivå ...

Ty den ondska 
som grasserar obevittnad
i det tystas vrå
finns det ju ingen
som bryr sig om
eller intresserar sig för ändå ...

Många gånger tyvärr
för att de ej har
några andra erfarenheter
eller referensramar
vilka berättar för dem
att det inte borde vara så ...

Det du gör
gör du utifrån 
en medveten okunskap
som kommit att bli
grunden för din självförverkligande
kontroll och livsinspirationsstrategi ...

Det gör dig 
till den absolut 
mest skrämmande
formen av Ondska
för mig ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-04-18 04:29



Bookmark and Share


  Hans Christian
Jamen - Visst så är det. Som vanligt förbryllad och förbluffad över hur väl du komponerar dina flöden. Men det bara är så...vissa har fått en gåva...andra kanske bara lite grann...
2015-04-18

    ej medlem längre
Tänkvärd text
2015-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP