Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fördomarna om det här med att behöva någon annan och ensamhet, är någonting som synes sprida sig ... Definitionerna har variationer som du kanske inte ens kan tänka dig ...


Om du behöver mig ...

... och känner inom
att du behöver få prata en stund
eller blott bara 
få höra en röst
du tycker om att lyssna till ...

... är du välkommen
att slå en signal
precis när du vill ...

Om du ej
känner ett alldeles
akut behov av mig
så skulle jag
inte ha någonting emot
att du slog en signal ändå ...

... ty det finns stunder
då även jag behöver känna
att det finns någon
som kanske vill
prata och checka av
hur läget är med mig ...

Speciellt 
när det är tyst
och lite ensamt tomt
då rubrikerna ej
har några framgångssagor
att skvallra om kring mig ...

Ty när de så gör
är ostördhet
någonting som
i det närmaste är
en utopi för mig ...

Att skänka andra
en känsla av inklusion
genom att bekräfta
deras existens i mitt liv
är i det närmaste
en självklarhet för mig ...

Ibland önskar jag
att det vore så
ock för alla de dig
som säger sig
bry sig om, tycka om
och kanske till och med älskar mig ...

... även när jag
inte har några spännande
intressanta saker och ting
som kan fylla ut
tomrummet och göra livet
lite mer 
som du kan sprida vidare
och därmed få bli
lite intressantare
för några fler ...

Vet inte om du tänkt på
att tiden faktiskt fortsätter att gå
och att den dagen kommer
när jag inte längre finns kvar
för dig att kunna tillgå ...

Om inte förr
så kanske du då
kommer att förstå
att visa din närvaro
och ditt intresse för
någon som finns där för dig
för att slippa känna 
det du kommer att känna
den dag du upptäcker
att jag inte finns kvar
för vare sig 
någon annan eller dig ...





Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 320 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-04-18 19:42



Bookmark and Share


  Carl Mikael Fäldt
Sent är bättre än aldrig!

Att en människa låter sin egen förtvivlan i all rätt, översättas till oss alla!

Inte konstigt att jag är din vän-Peter!
2015-04-18

  Bibbi VIP
Applåd!
2015-04-18

  Hans Christian
Ja vännen de belevade orden har jag slängt. I det läge jag just nu fysiskt/psykiskt så - är min särbo den enda jag kan tala med. För som en blixt kan jag säga:" Orkar inte ett ord mer." Och sedan bara lägga på.

Hon misstycker inte o ibland är situationen omvänd.

Om jag någon faktiskt skulle samtala med dig - så skulle jag tänka på två saker: Var som en torr svamp och sug in visdomen. Och framförallt håll käften och lyssna!

Tyvärr inte något som jag skulle kunna bidra med - endast en lyssnande medmänniska och det kanske duger?
2015-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP