Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kärleken som grund för en lycklig relation är klart underskattad i dagens konventionsstyrda samhälle ...


När den perfekta relationen ...

... likväl ej 
medför att du
mår bra inom dig ...

Då bör du fråga dig själv
vad det är 
som gör att du bedömer
relationen vara så perfekt
som du säger att den är ...

Att möta 
någon 
som man tycker om
men kanske ej är
riktigt kär i
eller tvärtom ...

... och som
på alla tänkbara sätt
enligt allt och alla
anses konventionellt
alldeles perfekt rätt ...

Det gör det tyvärr
lite för ofta alltför lätt
att låta de konventionella
fördelarna få kompensera
att kärleken ej 
får en chans att få briljera ...

... genom att fylla
den konventinella relationen
i enlighet med 
den förväntade konventionen ...

Det vill säga
villa, båt och bil
intressanta och eller äventyrliga resor
ett barn eller två
och allt annat som gör
att det syns utanpå
hur perfekt relationen fungerar ändå ...

Men ju längre tiden går
dröjer det ej
alltför många år
innan avsaknaden av verklig kärlek
börjar sätta sina spår ...

... för att till slut
visa sig på det enda sätt 
det kan och får ...

... På sätt och vis
som till exempel
hur du egentligen mår ...

Att kompromissa med kärleken
är inte någonsin rätt 
och oavsett
storleken på kompensation
kommer du förr eller senare
inse att det ej någonsin
är värt sitt pris ...

Ty när du möter
den äkta kärleken i ditt liv
blir allt annat ''added value''
och du inser att
den äkta kärleken förutan
spelar det inte någon roll
hur mycket du äger, var du bor
eller hur konventionellt rätt
ditt liv anses vara på alla sätt ...

... för oavset allt det andra
är det du har inte värt någonting
om du och den du lever tillsammans med
inte verkligen älskar varandra ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 291 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2015-04-21 19:27



Bookmark and Share


  Maiah VIP
En bra text... Läser med stort intresse
2015-04-24

    ej medlem längre
Så sant och bra skrivet, äkta kärlek håller i påfrestningar.
2015-04-23

  P-E-H
Ja, äkta kärlek övervinner alla hinder. Utan kärlek saknas mening.

Men kärlek kräver näring och engagemang. Den måste vårdas - annars dör den.

Gillar att dina texter allt som oftast berör livetsv viktigare frågor.
2015-04-23

    adwasbusy
Vackert skrivet. Tydligt ändå drömmande. Hoppfullt och en tung sanning.
2015-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP