Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Något för en hel del att tänka igenom och ta sig en funderare på ...


Vissa nog så älskvärda existenser ...

... har sina alldeles egna
inför sig själva
undertryckta preferenser ...

... vilka för dem
som deras preferenser
uppfyller och besvarar
över tid kan få
oanade och förödande konsekvenser ...

Ty de behöver
ha någon 
på lagom distans
som älskar 
och bekräftar dem ...

... för att kunna
stanna kvar 
och förbli
i den normalitet
som är det hem
i vilket de lever sina liv ...

Det är inte så
att de ej älskar
denne någon 
som de
håller på distans ...

Tvärtom
är det ofta 
den stora kärleken
i deras liv
som de alltid sökt
och drömt om ...

Det är verkligen
den de egentligen vill,
älskar, tycker om
och innerligt bryr sig om ...

Men det är och förblir
en möjlighet och ett alternativ
och intet mer än så ...

Ty att lämna
det trygga, kända
och sedan länge
redan invanda
är något de ej förmår ...

... så länge alternativet
de ej kan vara utan
någonstans på distans
bekräftar
sin existens och känslor ...

... jämväl
att de när helst de vill
är såväl 
innerligt efterlängtade
som välkomna till
ett väntande hem
där de  sin dröm
om den stora kärleken
kan förverkliga få ...

Men tiden står ej still
utan fortsätter att gå
och när veckor
blir till månader
som summeras 
i allt fler år
utan att den som väntar
någonsin ens mer
än löften och hoppet om
att få förverkliga sin kärlek
med den de älskar får ...

... sätter alla svikna löften
med tiden outplånliga
och oläkligt djupa sår ...

Och den dag
det tidigare föremålet
för deras stora kärlek
äntligen sin aktuella tillvaro
lämna förmår ...

... finns det kanske
med stor sannolikhet
ej ens längre
av deras stora kärleksdröm
och trygga alternativ
kvar ett endaste litet spår ...

För dig 
som känner igen dig i detta flöde
hoppas jag innerligt 
att du vaknar upp och inser
hur dina preferenser
kan påverka en annan människas öde ...

Det vackra i kärleken
är något vi inte någonsin
får tillåta oss till
att ta för givet ...

Att älska är underbart
att känna sig älskad lika så ...

... men att uttrycka
sin kärlek för
och uttala att man älskar någon
kan för en del 
verkligen betyda någonting
och kanske än mer än så ...






Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2015-04-28 10:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP