Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Går inte en dag utan att nyheterna och tidningarna fullkomligt dräglar över Riksbankens räntebeslut och inflationsmål etc ... Blir alltmer uppgiven över inkompetensens utbredning ...


Den mentala inflationen är sedan länge exponentiell ...

... vad avser dess tillväxttakt ...

Och ingen är 
direkt intresserad av
att ersätta den
med verklig bildning
och utvecklad kompetens
eftersom de flesta 
som skulle kunna förändra
rådande situation
är rörande överens
om dessa nyttofunktion
för att de ska kunna
bibehålla sin makt
utan den fria
konstruktiva tanken
med dess okuvliga
förmåga till utvecklad konkurrens ...

Finansiell inflation
är något för vilket
vi sätter upp nationella mål ...

... som vore det
något av en nödvändighet
för att vi inte alla
ska falla handlöst
ner i ett avgrundshål ...

Tror inte det 
finns någon ekonom
på beslutande nivå
som ens längre vet
eller känner till
grundläggande
vare sig
samhälls- eller företagsekonomi ...

Ty om de så gjorde
skulle utvecklingen
och de finansiella 
nationella målen
se synnerligen annorlunda ut ...

Tillväxt 
är någonting som räknas ut
genom att mäta
samtlig omsättning/försäljning
jämfört med föregående år
och utifrån resultatet
dra ifrån inflationen
för att få fram 
en faktiska tillväxten
eller den nominella 
som är dess korrekta namn ...

Det var i alla fall så
i tidernas begynnelse 
en gång förut ...

... Men även om det 
var rätt länge sedan
så ser det ut som om
det är någonting vi måste
bli påminda om 
gång på gång på gång ...

Kostnaderna stiger
och priserna måste
kompensera 
för att vinstmarginalerna
ska kunna bibehållas ...

Skitsnack!

Utveckling
Innovation
Effektivisering
Rationalisering
är begrepp
som missbrukas 
till näst intill kriminell grad ...

Rätt tillämpade
skulle vi ha bostäder
med hög kvalitet
vilka vi hade råd att bo i ...

Vi skulle ha kollektivtrafik
och biltrafik 
samt övriga transportslag
som dels
skulle vara tillgängliga
till ett mer rimligt pris
och dessutom 
bra mycket miljövänligare
och energisnålare 
än vad de alla är idag  ...

Såväl dagligvaror
som sällanköpsvaror
av andra slag
skulle också
vara av bättre kvalitet
mer energieffektiva
och miljövänliga
än vad de är idag ...

Men det som förhindrar
att vi har en sådan
utveckling i vår tid
är just den förbannat
irriterande 
och
tyvärr allmänt accepterade
sten som klämmer i skon ...

Den som så populärt
omtalas som 
önskvärd inflation ...

Något jag mer korrekt
väljer att benämna
exponentiell
mental inflation ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-04-30 08:10



Bookmark and Share


  Redeemer
Väl skriftat!
2015-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP