Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
betraktar en tavla av L.


<O>

 

ser

jag tittar

tittar och ser vrider

och lutar tittar och ser igen

ser jag och kommer inte ifrån det lilla

cykelhjulet som tittar fram bakom hårmanen

över hennes högra bröst ser jag den Sköna alldeles skön

står där med vackert öga en vacker näsa nosar på Världen vacker

mun tror jag säger nåt jag inte hör den välskapta kroppen rör sej nedåt

bakom den lilla klänningen varken genomskinlig eller syntät men

nedåt är ögonen tittar nedåt mot fötterna där i nåt mjukt på

huvudet nästan en blomklocka fint flätad i tätt strå

med en uppvikning för det stora högra ögat

ser ner på någonting jag inte ser vid

hennes tysta fötter men anar

vill jag inte ska vara

en kista är

det

 




Fri vers av petter rost
Läst 354 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-05-04 11:48



Bookmark and Share


  Flicis VIP
Ett intressant och konstnärligt skriven text.
2015-05-08

  Lollitta VIP
ser ner på någonting jag inte ser vid


_____________________

JUST!DETTTTTTTTTTsomattraherar!
2015-05-04

  Blomma-Stjärna VIP
känner inte tavlan/konstnären annat än genom guidningen i dikten - vilken jag följer och den antyder beundran/ erotik/förälskelse och det sorgesamma "vill jag inte ska vara - en kista är det)
vacker komposition
2015-05-04
  > Nästa text
< Föregående

petter rost
petter rost