Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet och grönskan

 

 

Blommorna böjer sig för ovädret och regndroppar gömmer sig bland grus och nyklippt gräs. Sommaren har kommit, men inte för att stanna, utan bara för att ta en liten titt och se om någon överlevt det mörka halvåret. 

 

~

 

Två harar lever runt mitt hus. Det måste vara en hane och hona, för förra året blev de tre. På vintern bor de under min stol på altanen, jag brukar se deras gångar i de bomullsklädda gångarna. En gång kom skatorna och de överföll den tredje haren, men den slog ifrån med sina ben och sparkade för livet, haren överlevde.

 

~

 

Livet och grönskan går hand i hand. Jag brukar måla kartor på min mans rygg när han sover. Syret i hans andetag gör mig lugn. Själv brukar jag somna när han lekt med mitt hår. Det är rogivande och tryggt för mig som är ett barfotabarn. Men varje natt vaknar jag för att känna om han är kvar. Mina fingrar söker hans hud och när jag läst av hjärtslagen likt blindskrift, då återkommer lugnet och jag somnar in så skönt.

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av genni VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-05-06 01:39



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Skönt att du har lite grönska, sol o trygghet i ditt liv...
Fint skrivet!
2015-05-09

  anits VIP
Vemodsvackert skaldat!
2015-05-07

  Chawa VIP
En text som får mig att fundera.
Känslan är att livet och tryggheten är det viktigaste av allt. Fint!
2015-05-06

  Lehva VIP
Vilken vemodig och livsbejakande text. Harmoniskt och självklart...tycker om:-)
2015-05-06

  Lars Hedlin
Mycket bra skriftat!
2015-05-06
  > Nästa text
< Föregående

genni
genni VIP