Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vet inte vad jag tycker är mest skrämmande de oskyldiga som blir dömda eller de som ej ens får en prövning utan får leva med stämpeln potentiellt tidigare misstänkt ...


De oskrivna ramverken för profilering ...

... oavsett
huruvida det handlar om
urval
sortering
eller kalibrering av 
instrument för att finna
potentiell
eller
sannolik
hjälte eller förövare ...

... styrs i huvudsak
av principen
kring bevarandet av
andan i själva fundamentet
i det demokratiska system
vilket syftar till
att finna lösningar på problem
som ej riskerar störa 
vår demokratiskt fastställda
syn och tankar kring normaliteten
såväl i teorin som i formaliteten ...

När det handlar om
att skapa en profil
som ska fungera som
sökparameter-mall
för att finna
någon som bryter 
mot våra skriftade lagar
normer och andra regelverk ...

... är de begränsningsregler
som gäller 
i huvudsak grundade på
att nogsamt tillse 
undvikandet av
att någon inom normaliteten
ska känna sig vara den
som profilen skulle kunna peka på ...

Ergo:
En förövarprofil
utformad utifrån 
demokratiskt acceptabel stil
kännetecknas av
att den ska motsvara
vedertagna konventioner,
statistiskt säkerställda opinioner
för hur och vem en förövare
utifrån
person, klasstillhörighet
och existentiellt aktuell belägenhet
kan tänkas vara ...

I klartext detta innbär
att nästan varje profil
inte någonsin kommer i närheten av
att inte avvika från
det som anses vara det normala
och samtidigt uppfyller de krav
som för varje aktuell tid
gäller för att få maximal utdelning
såväl vad gäller 
budgeteffektiv notabilitet
som
massmedialt fördelaktig uppmärksamhet ...

Att ingen regel är utan undantag
gäller ju sedan några decenier tillbaka
ej längre vare sig när det kommer till
lagstiftande processer 
eller när det avser
prövning i rättsystemet
i enlighet med gällande stiftad lag ...

Huruvida rättssäkerheten
hotas eller ej
må ifrågasättas av några få
så som sådana som mig
och kanske en och annan
av de dig som här läser mig ...

Ty ingen kan säga vem
som tillhör normaliteten
och vem som ej så gör
eftersom ingen vill riskera
att genom avvikande 
ståndpunkter och ställningstaganden
hamna utanför ...

... kanske just därför ...






Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 333 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-05-06 08:05



Bookmark and Share


  RitaBrunner
Mycket intressant! Läste just att nämndemännens politiska fägring avgör ofta utslaget i en dom! Horribelt!
2015-05-07

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Nja...Hitler ! han kunde nog bestämma fritt och brett vem som var både det ena å det andra,och smygdiktatorer har vi även riksdan....
men vad beträffar begreppet "normal" så ser jag det som följer naturlagen och inte den av myndigheter skrivna lagstadgade.
2015-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP