Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hört i olika sammanhang: - Men det förstår du väl, att man måste ställa nyttan i relation till kostnaderna ... - Vilka kostnader räknar du då? är min motfråga ...


Vår sjukvård är en trygghet ...

... vad avser tillgänglighet
och likvärdig vård för alla ...

Dock förutsatt
att det är möjligt att
fastställa diagnos
med statistiskt fastställd
budgettebar behandling
och prognos ...

Ty saknas 
erkänd diagnos
ifrågasätter allt fler
beslutsfattare och politiker
huruvida det är
någonting som
tillhör sjukvårdens ansvarsområden ...

Det är fler än jag
som lyssnat på kvällens nyhetsinslag
kring hur de som har inflytande
på vår tillgång till vård
ser på vilka kriterier 
som bör gälla i framtiden
men en del ser det som om
det redan gäller idag ...

Men eftersom 90 procent
och kanske några fler än så
inte berörs av det här
eftersom de ännu ej
behövt tänka så mycket på det där ...

... är det inte så lätt
för alla som berörs
att vare sig bilda opinion
eller än mindre har
eller har förutsättningar 
för att kunna skapa sig 
förutsättningar
för att hävda sin rätt ...

Känner inom hela mig
att det som detta signalerar
borde skrämma även dig ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-05-06 20:07



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Viktig brandfackla...bra skrivet...
2015-05-12

  P-E-H
Tack för ännu en viktig brandfackla! Man blir ju orolig att det dras ner så mycket på sjukvården att den inte ska räcka till den dag man behöver den. För att inte nämna vad konsekvenserna blir för dem som behöver den redan nu...
2015-05-07

  Hanna Mari Wallin
Ja signalerna skrämmer sannerligen

bra formulerat om ett allvarligt ämne som borde beröra oss alla!


2015-05-07

  Hanna Mari Wallin
så bra skrivet Peter

måste också passa på att säga att jag älskar ditt sätt att skriva, du rik med dina ord former och formuleringar

blir alltid intressant och givande att läsa dina rader!
2015-05-07

  Carl Mikael Fäldt
Nu brinner facklan hos mig!

Den dag vi lämnar vårt omhändertagande-vårt stöd till varandra--Då är domen fastslagen över oss som art!

Budget-visavi nytta är visserligen nödvändigt-i rent kosmetiska sammanhang(möjligen).

Tack för din text!
2015-05-06

    ej medlem längre
Det skrämmer mycket trots att jag fått en diagnos, det dras ju bara ner mer och mer på sjukvården.
2015-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP