Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flykt

Itu är mitt förstånd,
styckat i separata delar.
De gled isär i vinden,
flöt uppåt mot solfläckarna
mot det blå taket.
Ljudlöst i ultrarapid skedde det
och jag hann aldrig se
att svarta vingar seglade där intill.
Nu är det för sent
änglastoftet formar om sig,
om och om igen.
Skiftande med den tysta vinden
skapar luckor i min soptipp till sinne.
Det unkna mot det vackra.
Dofterna samlar sig i ett virrvarr av emotionella kopplingar.
Om jag bara kunde fånga en
och hålla fast...
Omtumlad av universum kräks jag upp tomheten,
svarta vingar landar på golvet,
vad gör jag med dem?
Inte ett damm mot azuren,
inte en fläck framför solen,
inte en bris i valvet.
Men i min mage huserar en storm.
Sopar allt under mattan.

Dagen efter är bakgården full av döda korpar.




Fri vers (Fri form) av Starkast
Läst 308 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-05-07 00:48



Bookmark and Share


  Elinsomalltid
Jag förstår precis vad du menar. Det var den känslan jag fick också. Skriv mer mer mer! Poesi är din grej. ;)
2015-05-08

  Starkast
Till dig Elisomalltid, varmt tack, inspirerar mig att skriva mer när jag får din fina feedback. Ja, du har helt rätt, jag beskriver oftare ett tillstånd/en känsla än en händelse. Just denna dikten betyder oreda och kaos...och de mänskliga försöken att skapa logik i detta.
2015-05-07

  Elinsomalltid
Dina ord är sköna att läsa. Det känns som att du beskriver mer känslor än en konkret mening, och du gör det på ett väldigt vackert sätt. Vad betyder dikten för dig? :)
2015-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Starkast
Starkast