Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vissa bilder är ...

... av sådan karaktär
att de stärker oss
i att våga vara dem vi är
utan dåligt samvete
för allt det där
vi utifrån gällande
norm och konvention
i vår strävan av inklusion
ständigt finner
det så svårt leva upp till ...

... när det finns
så innerligt många idéer
om vad vi skulle kunna åstadkomma
som vi åtminstone 
försöka få pröva på
att förverkliga  vill ...

Ovan valda bild
förmedlar en visdom
som för mig
är en själslig styrketår
vilken hjälper mig
att oavsett
gällande norm och konvention
fortsätta välja hur jag
prövar
utvecklar
och söker tillämpning för
de erfarenheter jag får
som en konsekvens
av min envist obevekliga nyfikenhet
avseende att finna nya vägar
för att kunna förverkliga
alla de infall
min kreativa tankeverksamhet
i ohelig samverkan med
min intuition ...

... där många andra
väljer att ge upp ...

... får mig
att istället 
se en möjlighet
till att ändra begränsningarna
som vore det en iterativ process
även i en tillsynes
uppenbart omöjlig situation ...

Inte alltid
men rätt ofta
bidrar det till oanad success ...

Men som bilden förmedlar
är verklig framgång i livet
något som kräver mod nog
för att söka finna
och våga pröva
nya vägar i livet
även sådana som leder
till ännu okänd adress
där vad som väntar
inte är i förväg givet ...

Dock finns det stunder
där även min starka tro
rister i sina grunder ...

... men insikten
om tingens fundamentala tillstånd
bidrar till att jag fortsätter tro
på att även misslyckanden i våra liv
har sin mening
och
att de på ett konstruktivt 
om än outgrundligt
sätt och vis
fyller sin funktion ...

... liksom de misstag
vi begår 
lika outgrundligt
bidrar mer än vi förstår
till mer än blott
en och annan situation
där vi  framgång når ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-05-09 18:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är alltid uppmuntrande att läsa det du skriver därför att du aldrig ger upp. Dina texter förmedlar en sådan positiv livssyn som man sällan möter annars. Det är värdefullt, tack!
2015-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP