Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara litet behov av att sätta ord på några tankar och funderingar som behövde få landa här ... där du och jag som läser varandra är ...


Människan har en säregen natur ...

... speciellt 
när man betänker
hur den reagerar på
allt det där 
den så hett önskar och vill
när den det och mer därtill 
äntligen får ...

Ju mer någon 
visar sitt genuina intresse,
generositet och välvilja
desto mer 
söker den som är
föremålet finna ut

bästa sätt och vis
att till lägsta möjliga pris
finna de minst fem fel
som ger den möjlighet
att särskilja erforderliga skäl
för att för säkerhets skull
i god tid kunna säga farväl ...

Men å andra sidan
ger ett begränsat intresse
och en låtsad svårtillgänglighet
ett ökat intresse
och väsentligt större benägenhet
till att investera
såväl kropp som själ
i vem det än månde vara
om blott bara berört prospect
konventionerna motsvarar ...

... Oavsett om det är
helt och fullt uppenbart
alldeles fruktansvärt fel ...

Love is the name
sex is the game
Skip the name
and play the game ...

... är en lustifikation
som synes allra mest
eftersträvansvärd
i nästan varje människas 
publika livssituation ...

- Nej, jag vet
att det egentligen ej
för någon överhuvudtaget
så innerst inom är fallet ...

Men det är synnerligen få
som vågar erkänna 
i såväl ord som handling
vad de allra mest behöver
och så ock
verkligen vill ...

Att möta någon
som svarar mot 
gällande konventioner
må ge godkännande
och plus i kanten
bland vänner och bekanta
vilka själva valt sina partners
mer utifrån huruvida de varit kontanta
med ett liv 
fyllt med möjligheter
till alla tänkbart önskvärda alternativ ...

... än utifrån om
den äkta kärleken
finns där som grund ...

Det är ej svårt
att må bra tillsammans
när de existentiellt
praktiska begränsningarna 
ej synes riskera
att livet på något sätt komplicera ...

Frågan är 
hur det fungerar 
när de börjar göra sig påminda
och det ej längre går
att kompensera
med yttre konventioner
och liknande alternativa substitutioner
för att hålla ihop relationen
när livet i allmänhet
och kärleken i synnerhet
börja kärva i allt fler situationer ...

Men som sagt
människor är förunderliga till sin natur ...

De önskar kärlek, närhet och trygghet
men det får på intet sätt
störa deras image
vad avser hur andra
uppfattar deras verklighet ...

Den jag vill i mitt liv
är den som mig vill i sitt liv
oavsett hur min situation
för stunden ser ut ...

Liksom jag 
får energi och inspiration
utifrån hennes blott existens
nära tätt intill  i mitt liv ...

... fungerar min blotta existens
 i hennes liv på samma sätt och vis ...

Och en grundprincip
vi gemensamt har i våra liv
är att det på den äkta kärleken
finns det inget pris!






Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-05-14 07:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP