Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske en aning hädisk, men tämligen realistisk


Psalm nr 1/Alternativ (Härlig är jorden)

Gillar du fläskkotlett,
äppelpaj till efterrätt,
ser du på tillvaron ljust och lätt?
Våldsoffer drabbas fett,
det är ett jävla sätt.
Hur är det möjligt att så skett?

Kollar du platt-TV,
kanske kör du BMW,
tycker du lyx är en bra idé?
Folk utan arbete
dom har ett helvete.
Det är en skam att så får ske!

Diggar du politik,
fast den saknar självkritik,
och lovar mer till den som är rik?
Dösnack som drar publik,
gester och polemik,
hämtat från menlös historik.

Härlig är jorden.
Härligt är dess mingel.
Typisk de utsattas undergång.
Aldrig besannas
löften om välbestånd
i visionärens önskesång.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Nils-Ivar Lindström
Läst 287 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-05-14 22:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström